back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Marshmallow­kycklingar

 • ca 30 stycken

Små söta och smarriga marshmallow-kycklingar. Det krävs lite övning för att få till näbb och stjärt - men även fula små kycklingar är goda.

  Hur

  Gör så här

  1.

  Blanda 2 dl strösocker i en påse med några droppar gul karamellfärg. Skaka påsen tills allt socker har färgats. Häll ut sockret på en bakplåt täckt med bakplåtspapper.

  2.

  Blanda gelatin och ½ dl av vattnet i en bunke. Låt gelatinet svälla i några minuter.

  3.

  Koka upp 5 dl socker, sirap och resterande vatten i en tjockbottnad kastrull. Koka lagen över medelhög värme till 116 grader.

  4.

  Häll långsamt under kraftig vispning den heta sockerlagen ner i skålen med gelatinet. Fortsätt vispa i ca 10 minuter eller tills smeten blivit så tjock att den knappt går att vispa mer. Vispa till sist i vaniljsockret och önskad mängd karamellfärg.

  5.

  Fyll en spritspåse med smeten. Spritsa först ut en sträng, ca 2 cm bred och 3 cm lång på det färgade sockret. Avsluta med att lätta lite på trycket på slutet och dra upp spritspåsen för att skapa en liten ”svans”. För att göra huvudet – spritsa en klick på andra änden, lätta på trycket och dra spritspåsen vertikalt bort från kroppen för att skapa en näbb.

  6.

  Ta lite av den färgade sockret och strö över kycklingarna. Låt kycklingen stå i rumstemperatur tills de har stelnat. Pensla små ögon med den smälta chokladen.

  Ingredienser

  Ingredienser

  2 dl strösocker

  3 msk gelatinpulver

  3 ½ dl vatten

  2 ½ dl ljus sirap

  1 msk vaniljsocker

  ca 25 g smält choklad

  några droppar gul karamellfärg