back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Kyckling, pesto, mozzarella & prosciutto samt kålsallad

  • ca 45 minuter
  • ca 4 portioner

Vill man laga rätten snabbt en vardag då tiden är knapp – använd köpt pesto annars har ni här receptet på hemgjord pesto.

Hur

Gör så här

1.

Värm ugnen till 200 grader.

2.

Salta och peppra kycklinglårfiléerna runtom. Riv mozzarellan i strimlor. Lägg en klick pesto och lite mozzarella i kycklinglårfilén. Rulla ihop kycklingen och vira en skiva prosciutto runtom. Lägg i en ugnsform med skarven neråt. Lägg en till klick pesto och lite mozzarella på kycklinglårfilén.

3.

Sätt in i ugnen i ca 20-30 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.

4.

Under tiden kycklingen är i ugnen, gör iordning rödkålssalladen.

5.

Skala av de yttersta lagret från rödkålen och ta bort roten. Finstrimla rödkålen. Skala och finstrimla moroten. Riv loss bladen på grönkålen från stjälkarna. Grovhacka bladen. Blanda rödkål, grönkål och morötterna.

6.

Vispa ihop olivolja, äppelcidervinäger, senap och honung. Smaka av kål- och morotssalladen med vinaigretten. Rör i solroskärnorna och smaka av med salt och peppar.

7.

Servera kycklingen direkt från ugnen tillsammans med rödkålsalladen.

Ingredienser

Ingredienser

ca 800 g kycklinglårfilé

1 paket á 150 g mozzarella

ca 3/4 dl pesto

ca 120 g prosciutto

salt och svartpeppar efter smak

Kålsallad

600 g rödkål

150 g grönkål

2 morötter

3 msk olivolja

2 msk äppelcidervinäger

2 tsk honung

1 tsk dijonsenap

ca 1/2 dl rostade solroskärnor

salt och svartpeppar efter smak