Snitta skinnet på salsiccian och plocka ur färsen. Fräs tills den är genomstekt. Lägg åt sidan.
En krämig och smakrik pastarätt med Le Gruyère AOP, salsiccia, grönkål och svamp. Perfekt för höstiga middagar med familj och vänner.
1.
Snitta skinnet på salsiccian och plocka ur färsen. Fräs tills den är genomstekt. Lägg åt sidan.
2.
Skiva champinjonerna och stek i olja. Lägg åt sidan.
3.
Riv av grönkålen från den grova mittstjälken och grovhacka. Stek i lite olja tills den mjuknar. Rör i salsciccian, champinjoner, crème fraîche, Gruyère och citronskal. Värm och smaka av med salt och svartpeppar.
4.
Koka pastan al dente. Spar lite av pastavattnet. Blanda ihop den krämiga salsiccia-såsen med pastan. Tillsätt lite av pastavattnet och rör om. Smaka av med salt och peppar. Garnera med persilja. Servera med extra Gruyère vid sidan av.
4 portioner tagliatelle eller fettuccine
ca 300 g färsk salsiccia
200 g färska champinjoner eller annan svamp
150 g grönkål
5 dl crème fraîche
ca 50 g Le Gruyère AOP eller parmesan, riven
rivet skal från 1/2 citron
olja till stekning
salt och svartpeppar
hackad persilja till garnering
riven Le Gruyère AOP till servering