back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Krämig pasta med salsiccia, grönkål och champinjoner

  • 4 portioner

En krämig och smakrik pastarätt med Le Gruyère AOP, salsiccia, grönkål och svamp. Perfekt för höstiga middagar med familj och vänner.

Hur

Gör så här

1.

Snitta skinnet på salsiccian och plocka ur färsen. Fräs tills den är genomstekt. Lägg åt sidan.

2.

Skiva champinjonerna och stek i olja. Lägg åt sidan.

3.

Riv av grönkålen från den grova mittstjälken och grovhacka. Stek i lite olja tills den mjuknar. Rör i salsciccian, champinjoner, crème fraîche, Gruyère och citronskal. Värm och smaka av med salt och svartpeppar.

4.

Koka pastan al dente. Spar lite av pastavattnet. Blanda ihop den krämiga salsiccia-såsen med pastan. Tillsätt lite av pastavattnet och rör om. Smaka av med salt och peppar. Garnera med persilja. Servera med extra Gruyère vid sidan av.

Ingredienser

Ingredienser

4 portioner tagliatelle eller fettuccine

ca 300 g färsk salsiccia

200 g färska champinjoner eller annan svamp

150 g grönkål

5 dl crème fraîche

ca 50 g Le Gruyère AOP eller parmesan, riven

rivet skal från 1/2 citron

olja till stekning

salt och svartpeppar

hackad persilja till garnering

riven Le Gruyère AOP till servering