Blanda yoghurt med vaniljsocker och kardemumma.
En härlig frukost med kardemummayoghurt toppad med apelsin, grapefrukt, fikon, granatäpple och fruktsirap.
1.
Blanda yoghurt med vaniljsocker och kardemumma.
2.
Skala citrusfrukterna och skär ut filéer av fruktköttet och lägg åt sidan. Pressa saften ur det som är kvar av frukten – så att du får ca 1 dl.
3.
Ta ½ dl av granatäpplekärnorna och pressa ut saften genom en nätsil.
4.
Koka upp citrus- och granatäpplesaften i en kastrull med sockret. Låt sjuda tills den tjocknar något och får sirapskonsistens. Låt svalna.
5.
Skär ett kryss i fikonet utan att skära igenom helt. Vik ut klyftorna.
6.
Lägg upp yoghurten på ett fat. Toppa med citrus, fikon, granatäppelkärnor och ringla över fruktsirapen.
2 ½ dl ryska yoghurt
¼ tsk vaniljsocker
½ tsk kardemumma
1 apelsin
½ grapefrukt
½ pink grapefrukt
1 fikon
1 dl granatäpplekärnor
1/2 dl strösocker