Mixa alla ingredienser till kryddblandningen till en pasta i en matberedare eller med mixerstav.
Vi älskar att grilla majs – och även om det är supergott i all sin enkelhet med bara lite smör och salt så det även roligt och gott att ibland variera sig lite. Här gör vi en variant med den spännande jamaikanska kryddblandingen ”jerk spice”. Även om det finns många varianter så innehåller kryddblandningen alltid kryddpeppar och scotch bonnetchili. Just den chilisorten kan vara svår att få tag på, men då går det lika bra med habanero. Blandningen blir mindre het med vanlig röd chili (spansk peppar). All kryddblandning kommer inte gå åt – spar och använd som marinad till kyckling och kött. Förvara i en tätslutad burk i kylskåpet.
1.
Mixa alla ingredienser till kryddblandningen till en pasta i en matberedare eller med mixerstav.
2.
Blanda 2-3 msk av kryddblandningen med majonnäs.
3.
Dela majskolvarna i halvor. Om majsen är färsk, grilla den över indirekt värme tills den är genomgrillad. Är majsen förkokt kan den grillas över direktvärme. Kör in en grillpinne i varje majskolv.
4.
Pensla på majonnäsen runtom och rulla sedan i kokosflingorna.
4 majskolvar
1 dl majonnäs
ca 2 -3 msk Jerk Spice-kryddblandning
ca ½ dl rostade kokosflingor
1/2 urkärnad scotch bonnet-chili (eller habanero eller spansk peppar)
2 vitlöksklyftor
1 salladslök
2 msk olivolja
2 msk farinsocker
2 tsk färskpressad limesaft
2 tsk färska timjanblad
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen koriander
1⁄4 tsk malen kryddpeppar
1⁄4 tsk nymalen svartpeppar
1⁄4 tsk riven muskotnöt
1⁄4 tsk malen kanel
1⁄4 tsk malda nejlikor
1⁄4 tsk malen spiskummin
1/2 tsk salt