back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Grillad Camembert med fikon, lönnsirap och pekannötter

  • 20 min
  • 4 - 6 portioner

Här grillar vi camembert i folie så den smälter och blir extrahärlig god. Perfekt att ta med på en vinterpicknick. Det går utmärkt att byta ut Camembert mot Brie, eller om du har någon annan favorit-vitmögelost. Det går även utmärkt att värma osten i en vanlig ugn.

 

 

 

Hur

Gör så här:

1.

Gör iordning grillen eller en brasa tills du får en kolbädd med fin glöd. Vira in osten i aluminiumfolie så att du får ett litet paket. Värm paketet över glödbädden. Vänd på den efter en liten stund. Kläm försiktigt på osten, är den mjuk är den klar.

2.

Försiktigt öppna foliepaketet och lägg över osten på ett fat. Lägg på fikonklyftor, pekannötter och ringla över lönnsirap. Servera direkt med lite bröd eller kex.

3.

För att göra i vanlig ugn: sätt ugnen på 175 grader. Ställ osten i en ugnsform på bakplåtspapper. Baka osten mitt i ugnen i 15 – 20 minuter eller tills den är helt mjuk.

Ingredienser

Ingredienser

1 hel camembert, 500 g

3 - 4 färska fikon, i klyftor

ca 3 msk lönnsirap

1/2 dl pekannötter