back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Fryst mango­cheesecake

  • ca 10 bitar

Fryst mangocheesecake! Förutom att den är vansinnigt god så är den otroligt vacker också med sitt snirkliga mönster – som är lättare än vad man tror att göra. Fördelen med en fryst cheesecake är att man kan göra den relativt långt i förväg, då den ska ändå förvaras i frysen. Men bäst av allt (förutom smaken förstås) är att det behövs så få ingredienser. Kan ju inte bli bättre!

Foto Helen Pe

Hur

Gör så här

1.

Klä botten av en rund springform med bakplåtspapper. Mixa kexen och det smälta smöret till fina smulor. Tryck ut jämt i botten av formen.

2.

Mixa mango till en slät puré.

3.

Vispa cream cheese och kondenserad mjölk till en slät kräm. Blanda 1/3 av krämen med mangopurén och häll ner i formen. Ställ in i frysen och låt stelna. Låt den resterande krämen stå i kylskåpet under tiden.

4.

Ta ca 1 ½ dl av den resterande krämen, tillsätt lite gul karamellfärg och rör om till önskad gul färg. Häll upp i en spritspåse. Häll upp den ofärgade krämen i formen.

5.

För att dekorera kakan, spritsa ett fint mönster och dra sedan med en tandpetare genom färgen. För att t ex göra en blomma, gör en rund ring, och dra med tandpetaren inåt med någon centimeters mellanrum runtom hela ringen. Man kan även dra varannan gång inåt och varannan gång utåt. För att göra en fransk lilja – gör 3 prickar i formen av en triangel, och sedan dra med tandpetaren rakt igenom. Ett hjärta gör man genom att spritsa en prick som man sedan drar tandpetaren rakt igenom.

6.

Ställ in i frysen för att stelna helt, i minst 3 timmar. Ta ut den ur frysen ca 20 minuter innan servering. Om den ska förvaras en längre tid i frysen, täck med folie.

Ingredienser

Ingredienser

150 g digestivekex

125 g smör

225 g mango (vi använder fryst)

400 g philadelphia cream cheese

1 burk kondenserad mjölk

karamellfärg