back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Chorizoburgare med paprikamajo och picklad rödlök och jalapenos med lime och chili

En annorlunda burgare med chorizo, paprikamajonäs, picklad rödlök och jalapenos med chili och lime.

Hur

1.

Skala och skiva rödlöken. Kärna ur och skiva jalapenon.

2.

Koka upp vatten, socker och ättiksprit. Låt sjuda i någon minut och sedan svalna. Tillsätt limesaft.

3.

Blanda rödlök och jalapeno i en burk och häll på lagen. Låt stå i kylen i ett par timmar, helst över natten.

4.

Finhacka paprikorna och rör ihop hacket med majonnäsen. Smaka av med salt och peppar.

5.

Skala och finhacka eller riv löken till burgarna.

6.

Skär ett snitt i chorizon och ta ur köttet. Finhacka det och rör försiktigt ihop det med lök och köttfärsen att de precis blandas.

7.

Forma färsen till biffar. Salta och peppra.

8.

Grilla burgarna i några minuter på varje sida tills de får fin grillyta och är genomstekta.

9.

Lägg på en skiva ost i sista stund så att den precis hinner börja smälta.

10.

Servera burgarna i hamburgarbröd med picklad rödlök och jalapenos samt paprikamajo.

Ingredienser

200 g chorizo

1 kg högrevsfärs

1/2 gul lök

salt

svartpeppar

8 skivor manchegoost

8 hamburgerbröd

1 rödlök

3 jalapeno

1 1/2 dl vatten

1 dl strösocker

1/2 dl ättiksprit

1 dl pressad limesaft

2 rostade röda paprikor

2 dl majonnäs

salt

svartpeppar