back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Cannelloni med ricotta- & spenatröra och tomatsås

  • ca 1 timme 15 minuter
  • 4-6 portioner

Cannelloni är en pastasort som är avlånga rör som man fyller med en röra, antigen vegetarisk, kött, kyckling eller skaldjur. Vi har fyllt dessa med en klassisk ostfyllning – ricotta, parmesan och spenat. Vi toppar dem med en mustig tomatsås och riven mozzarella, som därefter gratinerades i ugnen och blev alldeles gyllene. Så fantastiskt gott! Denna rätt är verkligen riktigt comfort food – som dessutom går hem hos alla i familjen och som passar vardag, som helg. Buon appetito!

Hur

Gör så här

1.

Börja med att göra tomatsåsen. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök i olivolja i en kastrull i några minuter utan att den tar färg. Rör i vitlök och stek i några minuter till. Tillsätt tomater, tomatpuré, lagerblad, oregano, socker och soja. Koka upp och låt puttra i ca 30 minuter utan lock. Finhacka 1/2 kruka basilika och rör ner i såsen. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

2.

Värm ugnen till 175 grader.

3.

Under tiden såsen puttrar, finhacka spenaten. Stek i lite olja tills den sjunker ihop. Salta lite. Lägg över i en skål. Tillsätt ricotta, parmesan, ägg, och citronskal. Finhacka 1/2 kruka basilika och rör ner i krämen. Smaka av med salt och peppar.

4.

Använda gärna en sprits för att fylla cannelloni-rören. Annars går det bra med en sked. Fyll rören med ricotta- och spenatröran. Fördela ca hälften av tomatsåsen i botten på en ugnsform. Lägg ut cannelloni-rören och häll på resten av tomatsåsen. Riv över mozzarellan.

5.

Sätt in formen i ugnen och grädda i ca 30 minuter, tills den blir gyllene. Låt vila några minuter innan servering. Servera med sallad.

Ingredienser

Ingredienser

1 förpackning á 250 g cannelloni

300 g färsk spenat

500 g ricotta

2 dl riven parmesan

1 ägg

1 kruka basilika (1/2 kruka till ricottaröra, 1/2 kruka till tomatsås)

finrivet skal från 1 ekologisk citron

salt och peppar

2 á 125 g mozzarella

sallad för servering

Tomatsås

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1-2 msk olivolja

2 förpackningar á ca 400 g krossade tomater

2 msk tomatpuré

1 lagerblad

1 tsk torkad oregano

1 tsk strösocker

1 tsk sojasås

salt och svartpeppar