back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Arayes med grekisk sallad

  • ca 45 minuter
  • ca 4 portioner

Arayes är libanesiska köttfärsfyllda pitabröd och äts ofta som ”street food”. Här serverar vi den som en måltid tillsammans med en grekisk sallad

Foto Lisa Björner

 

Hur

Gör så här:

1.

Sätt ugnen till 200°. 

2.

Blanda färsen med vitlök, ajvar, spiskummin, salt och persilja. 

3.

Halvera pitabröden. Fyll bröden försiktigt med färsen. Pensla bröden på båda sidor med olja. Lägg på ett galler med en plåt under.

4.

Grilla i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Vänd på bröden efter halva tiden.

5.

Grekisk sallad: Skär upp feta och grönsaker i större bitar. Ringla över olivolja. 

6.

Servera de köttfärsfyllda pitabröden tillsammans med salladen.

Ingredienser

Arayes

300 g nötfärs

1 vitlöksklyfta, pressad

ca 2 msk ayvar

½ tsk spiskummin

½ tsk salt

1 msk hackad persilja

6 pitabröd

1 msk olivolja

Grekisk sallad

300 g feta

250 g cocktailtomater

400 g gurka

½ rödlök

ca 1 dl oliver

ca 2 msk olivolja av god kvalité