Rör ihop smör, havregryn, socker, lönnsirap, kanel, pekannötter och salt till en smuldeg.
Vi älskar att laga mat utomhus på vintern. Därför har denna äppelpaj med smuldeg och pekannötter tillagade i foliepaket över öppen eld alltid varit en favorit.
Foto Helen Pe
1.
Rör ihop smör, havregryn, socker, lönnsirap, kanel, pekannötter och salt till en smuldeg.
2.
Skala och skär äpplen i mindre bitar. Lägg äpplebitarna på de smorda aluminiumfolie-arken.
3.
Fördela smuldegen på äpplena. Vik upp sidorna och förslut knytena upptill.
4.
Grilla över indirekt värme (dvs inte direkt över den heta glöden) i ca 20 minuter. Tiden beror på värmen på glöden.
5.
Servera med vaniljsås eller vispad grädde.
100 g smör, rumsvarmt
2 dl havregryn
¾ dl strösocker
2 msk lönnsirap
1 tsk malen kanel
1 dl pekannötter
en nypa salt
2 äpplen
ca 4 smorda ark aluminiumfolie
ev till garnering malen kanel
vispad grädde eller vaniljsås till servering