back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Äppelpaj med smuldeg och pekannötter

  • 4-6 portioner

Vi älskar att laga mat utomhus på vintern. Därför har denna äppelpaj med smuldeg och pekannötter tillagade i foliepaket över öppen eld alltid varit en favorit.

Foto Helen Pe

Hur

Gör så här

1.

Rör ihop smör, havregryn, socker, lönnsirap, kanel, pekannötter och salt till en smuldeg.

2.

Skala och skär äpplen i mindre bitar. Lägg äpplebitarna på de smorda aluminiumfolie-arken.

3.

Fördela smuldegen på äpplena. Vik upp sidorna och förslut knytena upptill.

4.

Grilla över indirekt värme (dvs inte direkt över den heta glöden) i ca 20 minuter. Tiden beror på värmen på glöden.

5.

Servera med vaniljsås eller vispad grädde.

Ingredienser

Ingredienser

100 g smör, rumsvarmt

2 dl havregryn

¾ dl strösocker

2 msk lönnsirap

1 tsk malen kanel

1 dl pekannötter

en nypa salt

2 äpplen

ca 4 smorda ark aluminiumfolie

ev till garnering malen kanel

vispad grädde eller vaniljsås till servering