En lekfull twist på den spanska klassikern – här får sangrian en nordisk touch med bärlikör, björnbär, blåbär och svarta vinbär. Perfekt att servera till krämig gräddfil toppad med stenbitsrom, rödlök och gräslök, som man njuter av med spröda chips att doppa i.

Antal: ca 4 glas
Ingredienser:
Svart Sangria
- 3 dl rödvin
- 1/2 dl crème de cassis
- 1 msk strösocker
- ca 2 1/2 dl mineralvatten
- ca 1 dl björnbär
- ca 1 dl blåbär
- ca 1/2 dl svarta vinbär
Gräddfil med stenbitsrom, rödlök och gräslök
Receptet ger ca 4-6 portioner
- 3 dl gräddfil
- 80 g stenbitsrom
- 3 msk rödlök
- 1 msk gräslök
- En nypa nymalen svartpeppar
- Lättsaltade chips till servering
Gör så här:
Svart Sangria
- Fyll fyra glas med is
- Blanda vin, likör och socker och fördela i glasen
- Tillsätt mineralvatten och bär
- Servera direkt
Gräddfil med stenbitsrom, rödlök och gräslök
- Lägg gräddfilen i en skål
- Klicka på rommen och strö över rödlök och gräslök
- Strö över lite svartpeppar
- Servera med chips


