Svart Sangria med romdip och chips

En lekfull twist på den spanska klassikern – här får sangrian en nordisk touch med bärlikör, björnbär, blåbär och svarta vinbär. Perfekt att servera till krämig gräddfil toppad med stenbitsrom, rödlök och gräslök, som man njuter av med spröda chips att doppa i.

Antal: ca 4 glas

Ingredienser:

Svart Sangria

  • 3 dl rödvin
  • 1/2 dl crème de cassis
  • 1 msk strösocker
  • ca 2 1/2 dl mineralvatten
  • ca 1 dl björnbär
  • ca 1 dl blåbär
  • ca 1/2 dl svarta vinbär

Gräddfil med stenbitsrom, rödlök och gräslök

Receptet ger ca 4-6 portioner

  • 3 dl gräddfil
  • 80 g stenbitsrom
  • 3 msk rödlök
  • 1 msk gräslök
  • En nypa nymalen svartpeppar
  • Lättsaltade chips till servering

Gör så här:

Svart Sangria

  1. Fyll fyra glas med is
  2. Blanda vin, likör och socker och fördela i glasen
  3. Tillsätt mineralvatten och bär
  4. Servera direkt

Gräddfil med stenbitsrom, rödlök och gräslök

  1. Lägg gräddfilen i en skål
  2. Klicka på rommen och strö över rödlök och gräslök
  3. Strö över lite svartpeppar
  4. Servera med chips
0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

”Blommin’ Onion” med parmesan- och citrondip

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x