En superenkel och smakrik rätt med ugnsbakad sesamlax serverad med mango- & avokadosalsa. Perfekt för sommarmåltider!

Ingredienser:
- ca 1 kg laxfilé
- 3-4 msk sesamfrön
- 3 avokado
- 2 mango
- 1-2 urkärnade och finhackade röd chili
- 1 liten, pressad vitlöksklyfta
- saft från 2 plus 1 för garnering lime
- ca 3/4 dl hackad plus blad till garnering koriander
- efter smak salt
- efter smak peppar
Gör så:
- Värm ugnen till 200 grader.
- Lägg bakplåtpapper på en bakplåt eller i en ugnssäker form.
- Lägg i laxfilén med skinnsidan nedåt.
- Salta och peppra.
- Strö över sesamfröna.
- Ställ in i ugnen och ugnsbaka i ca 20-25 minuter.
- Kärna ur och skär avokado och mango i tärningar.
- Blanda med chili (beroende hur stark du vill ha den), vitlök, limesaft, koriander och smaka av med salt och peppar.
- Servera laxen med avokado- och mangosalsa och grillade limehalvor eller limeklyftor.


