En hälsosam och läcker rätt med äggnudlar och en mix av grönsaker som inkluderar broccoli, haricots verts, grönkål och spenat. Serveras med en smakrik sås och toppas med rostade sesamfrön.

Ingredienser:
- ca 400 g äggnudlar
- 4 salladslök
- 1-2 msk neutral olja
- 1 liten gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- ca 300 g broccoli
- 150 g haricots verts
- ca 100 g grönkål
- 3 msk vatten
- ca 50 g färsk babyspenat
- ca 1/2 dl rostade sesamfrön
- 2 msk kinesisk soja
- 1 msk lönnsirap eller honung
- 2 tsk fisksås
- 1 tsk färskriven ingefära
- 1 tsk sesamolja
- 1/2 – 1 tsk chiliflingor
Gör så här:
- Koka nudlarna enligt förpackningen. Skölj med kallt vatten och låt rinna av i durkslag.
- Ansa salladslöken. Skala löken och skär i tunna klyftor. Skär eller bryt broccoli i mindre buketter. Riva av grönkålen från den grova stjälken. Rör ihop ingredienserna till såsen.
- Värm olja i en stekpanna och stek salladslöken på hög värme tills de får lite färg, utan att brännas. Lägg åt sidan.
- Fräs lök och vitlök i några minuter i stekpanna. Tillsätt broccoli, haricots verts och grönkål. Häll i vattnet, sätt på ett lock och låt grönsakerna ångas i 2-3 minuter. Tillsätt såsen, rör om och låt puttra i någon minut. Rör ner spenat och nudlar och rör om tills nudlarna är varma. Smaka av med salt och peppar. Servera och strö över de rostade sesamfröna.


