
Ingredienser:
- 2 1/2 dl quinoa
- 1/2 rödlök
- 1/2 dl solroskärnor
- 1/2 dl pinjenötter
- 1/2 dl pumpakärnor
- ca 130 g spenat
- 1 dl torkade tranbär
- 1 dl tahini
- ca 1/2 dl pressad citronsaft
- 1-2 msk honung
- 1 vitlösklyfta, pressad vitlök
- 1/2 dl olivolja
- ca 2 msk vatten
- salt salt
- svartpeppar svartpeppar
Gör så:
- Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj den i kallt vatten och låt rinna av.
- Skala och skär rödlöken i skivor. Lägg skivorna i blöt i kallt vatten, så blir de mildare i smaken.
- Vispa ihop tahini, citronsaft, honung, vitlök och olivolja till dressingen. Tillsätt eventuellt lite vatten för att tunna ut den. Smaka av med salt och peppar.
- Rosta solroskärnor, pinjenötter och pumpakärnor i en torr stekpanna tills de blir gyllenbruna och pumpakärnorna börjar ”poppa”. Låt svalna.
- Sila bort vattnet från rödlöken.
- Blanda quinoan med lök, spenat, tranbär, solros- och pumpakärnor samt pinjenötter och smaka av med salt och peppar. Lägg upp salladen på ett stort fat eller på tallrikar. Servera dressingen i en skål bredvid.


