Spenat- & quinoasallad med tranbär- och tahinidressing

Ingredienser:

  • 2 1/2 dl quinoa
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 dl solroskärnor
  • 1/2 dl pinjenötter
  • 1/2 dl pumpakärnor
  • ca 130 g spenat
  • 1 dl torkade tranbär
  • 1 dl tahini
  • ca 1/2 dl pressad citronsaft
  • 1-2 msk honung
  • 1 vitlösklyfta, pressad vitlök
  • 1/2 dl olivolja
  • ca 2 msk vatten
  • salt salt
  • svartpeppar svartpeppar

Gör så:

  1. Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj den i kallt vatten och låt rinna av.
  2. Skala och skär rödlöken i skivor. Lägg skivorna i blöt i kallt vatten, så blir de mildare i smaken.
  3. Vispa ihop tahini, citronsaft, honung, vitlök och olivolja till dressingen. Tillsätt eventuellt lite vatten för att tunna ut den. Smaka av med salt och peppar.
  4. Rosta solroskärnor, pinjenötter och pumpakärnor i en torr stekpanna tills de blir gyllenbruna och pumpakärnorna börjar ”poppa”. Låt svalna.
  5. Sila bort vattnet från rödlöken.
  6. Blanda quinoan med lök, spenat, tranbär, solros- och pumpakärnor samt pinjenötter och smaka av med salt och peppar. Lägg upp salladen på ett stort fat eller på tallrikar. Servera dressingen i en skål bredvid.
0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x