Sparristarte med potatis och parmesan

En enkel och snabbt recept på sparristarte med potatis och parmesan. Perfekt som lunch eller middag.

Ingredienser:

  • 1 kyld rulle á 250 g smördeg
  • 200 g fast potatis
  • 1 msk olivolja
  • 4-5 stycken grön sparris
  • 50 g riven plus lite till garnering parmesan
  • enligt smak salt
  • enligt smak peppar
  • till pensling uppvispat ägg

Gör så:

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Rulla ut smördegen på en bakplåt – låt pappret ligga kvar.
  3. Skala potatisen och skiva tunt, gärna med en mandolin. Annars kan man använda en osthyvel också. Lägg potatisen i kallt vatten under tiden man skivar den. Sila bort vattnet och pressa ur överflödigt vatten. Torka med lite hushållspapper.
  4. Blanda potatis med olivolja. Tillsätt lite salt och peppar.
  5. Lägg ut potatisskivorna lite omlott på smördegen, men lämna en ca 2 cm kant.
  6. Strö parmesanosten över potatisen.
  7. Pensla smördegskanten med ägg.
  8. Med en potatisskalare, hyvla tunna strimlor sparris.
  9. Ställ in plåten med i ugnen och grädda i ca 12 minuter.
  10. Ta ut plåten och fördela sparrisen över smördegen.
  11. Grädda i ytterligare ca 5 minuter, tills sparrisen har tillagats lite.
  12. Strö över ev lite salt och peppar.
  13. Garnera med hyvlad parmesan.
  14. Skär upp i bitar och servera genast!
0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Granskottssirap

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x