Spaghetti, olio, aglio e peperoncino

En enkel och snabb spaghetti med olivolja, chili och vitlök.

Ingredienser:

Ingredients

  • 2 röda chilifrukter
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 ½ dl olivolja
  • rivet skal från ½ citron
  • ca 1 dl finhackad bladpersilja
  • salt
  • svartpeppar
  • parmesanost
  • ca 400 g spaghetti

Gör så:

  1. Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet men spara 4 msk av kokvattnet.
  2. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken.
  3. Värm oljan i en stekpanna. Lägg i vitlöken och chilin och fräs på låg värme tills vitlöken börjar få lite färg.
  4. Tillsätt det sparade kokvattnet. Blanda med spaghettin. Rör ner citronskal och persilja och smaka av med salt och peppar. Riv över parmesanost vid servering.
0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Frysta Druvor

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x