En läcker vegetarisk soppa med sötpotatis, curry, grönkål och cashewnötter.

Ingredienser:
- ca 700 g sötpotatis
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk olivolja
- 1 tsk riven färsk ingefära
- 2 tsk stark currypulver
- 11-12 dl grönsaksbuljong
- ca 150 g grönkål
- ca 3/4 dl rostade cashewnötter
Gör så:
- Skala och skär sötpotatisen i bitar.
- Skala och hacka lök och vitlök.
- Fräs lök, vitlök och ingefära i olja i en kastrull i några minuter.
- Rör ner curry och fräs i någon minut till.
- Tillsätt sötpotatis och buljong.
- Koka upp och låt sjuda i cirka 10 minuter eller tills sötpotatisen är mjuk.
- Under tiden, dra av grönkålsbladen från de grova stjälkarna. Riv eller grovhacka.
- Förväll grönkålen i lättsaltat vatten i några minuter. Sila av vattnet.
- Hacka cashewnötterna.
- Mixa soppan slät i matberedare eller med stavmixer.
- Späd med mer buljong om så önskas.
- Rör ner nästan all grönkål i soppan. Spara ev. lite för garnering.
- Smaka av med salt och peppar.
- Garnera soppan med cashewnötter och grönkål.


