Sötpotatissoppa med curry, grönkål och cashewnötter

En läcker vegetarisk soppa med sötpotatis, curry, grönkål och cashewnötter.

Ingredienser:

  • ca 700 g sötpotatis
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 2 tsk stark currypulver
  • 11-12 dl grönsaksbuljong
  • ca 150 g grönkål
  • ca 3/4 dl rostade cashewnötter

Gör så:

  1. Skala och skär sötpotatisen i bitar.
  2. Skala och hacka lök och vitlök.
  3. Fräs lök, vitlök och ingefära i olja i en kastrull i några minuter.
  4. Rör ner curry och fräs i någon minut till.
  5. Tillsätt sötpotatis och buljong.
  6. Koka upp och låt sjuda i cirka 10 minuter eller tills sötpotatisen är mjuk.
  7. Under tiden, dra av grönkålsbladen från de grova stjälkarna. Riv eller grovhacka.
  8. Förväll grönkålen i lättsaltat vatten i några minuter. Sila av vattnet.
  9. Hacka cashewnötterna.
  10. Mixa soppan slät i matberedare eller med stavmixer.
  11. Späd med mer buljong om så önskas.
  12. Rör ner nästan all grönkål i soppan. Spara ev. lite för garnering.
  13. Smaka av med salt och peppar.
  14. Garnera soppan med cashewnötter och grönkål.
0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Broccoli- och blomkålsgratäng med västerbottensost och dragon

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x