Smördegstartlette med Gruyère AOP- och ärtröra toppad med vårprimörer

Frasig smördegstartlette med en krämig röra på Gruyère AOP, gröna ärtor och ramslök toppad med fräscha krispiga grönsaker.

Ingredienser:

  • 2 rullar á 250 g smördeg
  • 1, lättvispat ägg
  • 4 dl, tinade gröna ärtor
  • 4 dl riven (extra till garnering) Gruyère AOP
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 msk finhackad ramslök
  • 100 g haricots verts
  • 100 g broccoli
  • 50 g sockerärtor
  • 75 g sparris
  • 50 g solrosskott
  • 1, skivad salladslök
  • 4 – 5, skivade rädisor
  • till garnering krasse
  • till garnering körvel
  • efter smak nymalen svartpeppar
  • efter smak salt

Gör så:

  1. Värm ugnen till 200 grader. Skär smördegen i 8 rektanglar. Vik in kanten, ca 1 cm, runtom. Nagga smördegen med en gaffel. Grädda i ugnen i ca 10 minuter, eller tills de är gyllene.
  2. Mixa ärtor, Gruyère AOP, crème fraîche och ramslök till en röra. Smaka av med salt och peppar.
  3. Förväll haricots verts, broccoli, sockerärtor och sparris i lättsaltat vatten i några minuter. Skölj med kallt vatten.
  4. Fördela röran på tartletterna och toppa med grönsakerna. Strö över nymalen svartpeppar och flingsalt. Garnera med hyvlad Gruyère AOP, krasse och körvel.
0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Chokladbräck med krossade mintkulor

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x