smaksatt popcorn. Det är så enkelt att göra olika smaker – och så får alla sin favorit! Receptet kommer från vår bok Systrarna Eisenmans mingelmat

Antal: ca 2 liter portioner
Ingredienser:
- 2 liter poppade popcorn (1 dl opoppade)
- 25 g smör
Sötstark senap
- ca 1 msk sötstark senap, t ex Johnny’s Senap
- salt
Oliver & citron
- 2 dl urkärnade svarta oliver, finhackade
- ca 1 tsk chiliflingor, smulade
- 1 msk finhackad persilja
- 1 msk finhackad färsk oregano
- 1 citron, rivet skal
- salt
Sesamfrön
- ca 2 msk sesamfrön
- 1–2 tsk sesamolja
- salt
Barbeque
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk oregano
- 1 tsk timjan
- 1 tsk lökpulver
- ½ chilipulver
Gör så:
Popcorn
- Poppa popcornen lagom till servering och smaksättning
- Smaksätt sedan med någon av förslagen nedan
Sötstark senap
- Poppa popcornen lagom till servering och smaksättning
- Smaksätt sedan med någon av förslagen nedan
Oliver & citron
- Blanda de varma popcornen med smöret samt övriga ingredienser. Salta
Sesamfrön
- Ta sesamolja istället för smör. Blanda de varma popcornen med sesamfrön och sesamolja. Salta
Barbeque
- Blanda de varma popcornen med det smälta smöret och kryddorna. Salta


