
Ingredienser:
- 200 g smör
- 2 1/2 dl strösocker
- 4 msk ljus sirap
- 3 dl vetemjöl
- 1 1/2 dl fullkornsmjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 msk vaniljsocker
- 1/4 tsk salt
- 1 dl solrosfrön
- 1 dl pumpafrön
Gör så:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Rör smör och socker poröst. Tillsätt sirapen och rör om.
- Blanda de torra ingredienserna och rör samman allt till en smidig deg (spar lite frön för att garnera med).
- Rulla ut degen på ett mjölat bord i längder. Lägg längderna på en bakplåt, smord eller med bakplåtspapper. Strö över några extra frön och platta till längderna något.
- Grädda i ugnen i 15 minuter. Skär längderna i diagonala snittar när de har svalnat något. Lägg över på ett galler och låt svalna helt.


