Sirapssnittar med solros- och pumpakärnor

Ingredienser:

  • 200 g smör
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 4 msk ljus sirap
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl fullkornsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1/4 tsk salt
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpafrön

Gör så:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt sirapen och rör om.
  3. Blanda de torra ingredienserna och rör samman allt till en smidig deg (spar lite frön för att garnera med).
  4. Rulla ut degen på ett mjölat bord i längder. Lägg längderna på en bakplåt, smord eller med bakplåtspapper. Strö över några extra frön och platta till längderna något.
  5. Grädda i ugnen i 15 minuter. Skär längderna i diagonala snittar när de har svalnat något. Lägg över på ett galler och låt svalna helt.
0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Citrus Sorbet i Citron

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x