Dessa smarriga snittar är gjorda med tahini som är en sesampasta från Mellanöstern. Den godaste är den som du köper i en mellanöstern eller asiatisk livsmedelsbutik. Märket Sevan och Zeinas som finns i vanliga matbutiker tycker vi också är god. Tänk dock på att inte köpa kinesisk sesampasta om du handlar i en asiatisk butik då den har en annan smak.

Antal: ca 20 stycken portioner
Ingredienser:
- 175 g smör
- 2 dl strösocker
- 3 msk ljus sirap
- 2 dl tahini
- 5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- ca ½ dl vita och svarta sesamfrön
Gör så här:
- Värm ugnen till 175 grader
- Vispa smör och socker poröst
- Rör ner sirap och tahini
- Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten
- Rulla degen till två längder
- Lägg längderna på en plåt täckt med bakplåtspapper
- Platta till dem något och strö över sesamfröna
- Grädda i mitten av ugnen i 13 – 15 minuter, eller till längderna är gyllenbruna
- Låt svalna något, skär sedan diagonala snittar
- Låt kallna på ett galler


