Semifreddo

En fantastisk god och enkel dessert

Ingredienser:

  • 1 vaniljstång
  • 4 ägg
  • 1/2 dl strösocker
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 nypa salt
  • 1 1/2 dl marsalavin
  • 100 g mörk choklad
  • 3 dl hallon
  • 100 g fransk nougat
  • 1/2 liter jordgubbar
  • 1/2 dl florsocker
  • 2 dl mandlar
  • några droppar vatten
  • 500 g rabarber
  • Två systrars söta kokbok

Gör så:

  1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna i en skål. Tillsätt äggulor och socker och vispa ljust och poröst.
  2. Vispa grädden. Vispa äggvitorna tillsammans med en nypa salt till hårt skum i en ren skål.
  3. Vänd försiktigt ner grädden och äggvitorna i ägg- och sockersmeten. Tillsätt valfri smaksättning. Se våra förslag nedan.
  4. Häll krämen i en form, täck med plastfolie och ställ in in frysen i minst 4-5 timmar. Ta ut semifreddon ca 30 minuter före servering.
  5. Rör ner ca 1 1/2 dl marsalavin (eller söt sherry eller sött dessertvin) tillsammans med 100 g riven mörk choklad och 3 dl hallon i semifredokrämen innan den fryses.
  6. Rör ner ca 100 grovhackad fransk nougat och 1/2 liter hackade jordgubbar i semifreddokrämen innan den fryses.
  7. Värm ugnen till 175 grader. Blanda 1/2 dl florsocker och 2 dl mandlar på en bakplåt. Rör ihop med några droppar vatten och rör om tills mandlarna är helt täckta med florsocker. Rosta mandlarna i ugnen i några minuter tills sockret har karamelliserats. Låt mandlarna svalna på plåten.
  8. Koka 500 g rabarber och 1 strösocker tills rabarbern börjar bli mjuk -dock inte mosig. Blanda ner mandlarna och rabarbern i semifreddokrämen innan den fryses.
0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

OLIVKEX

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x