En god och knäckig kaka med daim som passar perfekt till kalas eller fika.

Ingredienser:
- 200 g smör
- 2 1/2 dl strösocker
- 4 msk sirap
- 2 1/2 dl vetemjöl
- 2 dl grahamsmjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 msk vaniljsocker
- 4 st (à 28 g) daim
- 50 g smält choklad
Gör så:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa smör och socker poröst.
- Tillsätt sirapen och rör om.
- Blanda de torra ingredienserna och rör samman till en smidig deg.
- Rulla ut degen på ett mjölat bord i längder.
- Lägg längderna på en bakplåt, smord eller med bakplåtspapper.
- Grädda i ugnen i 15 minuter.
- Skär längderna i diagonala snittar medan de fortfarande är varma.
- Lägg över på ett galler och låt svalna.
- Ringla över den smälta chokladen.


