Sega och knäckiga daimsnittar

En god och knäckig kaka med daim som passar perfekt till kalas eller fika.

Ingredienser:

  • 200 g smör
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 4 msk sirap
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk vaniljsocker
  • 4 st (à 28 g) daim
  • 50 g smält choklad

Gör så:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör och socker poröst.
  3. Tillsätt sirapen och rör om.
  4. Blanda de torra ingredienserna och rör samman till en smidig deg.
  5. Rulla ut degen på ett mjölat bord i längder.
  6. Lägg längderna på en bakplåt, smord eller med bakplåtspapper.
  7. Grädda i ugnen i 15 minuter.
  8. Skär längderna i diagonala snittar medan de fortfarande är varma.
  9. Lägg över på ett galler och låt svalna.
  10. Ringla över den smälta chokladen.
0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Krämig blomkålssoppa med parmesan

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x