En viktig tradition och ett måste till jul. Ett recept som har gått i arv i vår familj.

Ingredienser:
- 200 g smör
- 2 1/2 dl strösocker
- 3 ägg
- 2 1/2 dl potatismjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- ca 75 g mörk choklad
- 2 msk mörk rom
Gör så:
- Värm ugnen på 175 grader.
- Smörj och bröa en rund hålform.
- Vispa smör och socker poröst.
- Tillsätt äggen ett i sänder.
- Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med chokladen och romen.
- Häll smeten i formen och grädda i ca 1 timme.
- Kakan är färdig när den släpper från kanten och en provsticka är torr.
- Låt kakan svalna något i formen.
- Stjälp sedan upp den på ett galler och låt kallna.
- TIPS! Rom kan även bytas ut mot cognac, sherry eller madeira.


