En läcker sallad med tunnbrödsstavar toppad med parmesan, prosciutto och grapefrukt. Perfekt för en lätt och fräsch måltid.

Ingredienser:
- 3 mjuka rektangulära tunnbröd
- 50 g parmesan
- 1 rosa grapefrukt
- ca 50 g machésallad och mangoldskott
- 4 skivor prosciutto
- 0.5 dl olivolja
- 2 msk vit balsamvinäger
- 1 krm socker
- efter smak salt
- efter smak peppar
Gör så:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär tunnbröd i 16, ca 2 cm breda längder. Lägg på en bakplåt och strö över parmesan. Ställ in i ugnen i ca 3 minuter eller tills osten har smält. Låt svalna.
- Skär bort skalet från grapefrukten. Se till att skära bort all det beska vita. Skär den i tunna skivor.
- Fördela parmesantunnbröd, sallad, prosciutto och grapefrukt på tallrikar.
- Rör ihop olivolja, vit balsamvinäger och socker. Smaka av med salt och peppar. Ringla över salladen.


