Recept på en fantastisk god saffranstryffel.

Ingredienser:
- 200 g vit choklad
- 3/4 dl vispgrädde
- 1/2 kuvert (1/4 g) saffran
- 1 msk honung
- 25 g smör
- 1/2 tsk cognac
- florsocker
Gör så:
- Hacka chokladen fint och lägg i en bunke.
- Koka upp grädde, saffran, honung och smör.
- Häll gräddblandningen över chokladen.
- Låt stå i någon minut.
- Tillsätt cognac och vispa till en slät smet.
- Låt krämen stelna i kylen.
- Doppa en klick av tryffeln i florsocker så att den inte fastnar i händerna och rulla till en slät kula.
- Det går även bra att nypa ihop tryffeln till en ojämn form för en mer hemgjord touch.
- Rulla kulorna i florsocker och lägg dem på en plåt, smord eller med bakplåtspapper.
- Ställ in tryfflarna i kylskåpet.


