Saffranstryffel

Recept på en fantastisk god saffranstryffel.

Ingredienser:

  • 200 g vit choklad
  • 3/4 dl vispgrädde
  • 1/2 kuvert (1/4 g) saffran
  • 1 msk honung
  • 25 g smör
  • 1/2 tsk cognac
  • florsocker

Gör så:

  1. Hacka chokladen fint och lägg i en bunke.
  2. Koka upp grädde, saffran, honung och smör.
  3. Häll gräddblandningen över chokladen.
  4. Låt stå i någon minut.
  5. Tillsätt cognac och vispa till en slät smet.
  6. Låt krämen stelna i kylen.
  7. Doppa en klick av tryffeln i florsocker så att den inte fastnar i händerna och rulla till en slät kula.
  8. Det går även bra att nypa ihop tryffeln till en ojämn form för en mer hemgjord touch.
  9. Rulla kulorna i florsocker och lägg dem på en plåt, smord eller med bakplåtspapper.
  10. Ställ in tryfflarna i kylskåpet.
0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Vit tryffel med grönt te

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x