Saffrans­snittar med sylt och maräng

En ljuvlig recept på saffranssnittar med sylt och maräng.

Antal: ca 15 kakor portioner

Ingredienser:

  • 1 kuvert saffran
  • ca 1 msk likör
  • 150 g kylskåpskallt smör
  • 2 msk strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • ca 3/4 dl sylt, t ex av hallon eller jordgubbar

Maräng

  • 1 dl strösocker
  • 1 äggvita
  • 1/2–1 dl mandelspån

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Lägg saffran i likören och låt dra – i minst 30 minuter men gärna över natten.
  3. Kör snabbt smör, socker, mjöl och likören med saffran i en matberedare eller nyp ihop för hand på ett bakbord – överarbeta inte degen. Låt stå i kylskåpet i ca 30 minuter.
  4. Dela degen och rulla till två längder.
  5. Lägg dem på en plåt, smord eller med bakplåtspapper.
  6. Gör en fördjupning längs mitten av längderna och fyll med sylt.
  7. Vispa äggvitan till hårt skum i en ren bunke. Tillsätt sockret och vispa till en fast maräng.
  8. Bred försiktigt ut marängen på längderna och strö över mandelspån.
  9. Grädda i 15–20 minuter eller tills marängen är gyllenbrun. Låt svalna något på plåten.
  10. Skär sedan längderna i sneda bitar och lägg över dem på ett galler för att kallna helt.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Messmörs­kola

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x