En enkel och supergod macka med ärt- och parmesankräm, kallrökt lax, ägg och pepparrot. Perfekt som lunch eller middag under höstlovet.

Ingredienser:
- 2 dl ärtor
- 3 msk creme fraiche
- 1/2 dl parmesan
- enligt smak salt
- enligt smak peppar
- 2 skivor surdegsbröd
- ca 100 g rökt lax
- 1 st ägg
- finriven, till garnering pepparrot
- till garnering solrosskott
- till garnering krasse
- enligt smak flingsalt
- enligt smak nymalen svartpeppar
Gör så:
- Mixa ärtor och creme fraiche till en slät kräm. Rör i parmesan och smaka av med salt och peppar.
- Rosta brödet.
- Bred häften av krämen på brödskiva. Lägg på rökt lax och halva ägget.
- Riv över färsk pepparrot och garnera med t ex solrosskott och krasse.
- Strö över lite flingsalt och nymalen svartpeppar.


