Rosévins­granita

En löjligt enkel och löjligt god rosèvinsgranita att svalka sig med under sommaren.

Antal: 4 portioner portioner

Ingredienser:

  • 1 dl strösocker
  • 1/2 dl vatten
  • 5 dl rosévin

Gör så här:

  1. Koka upp socker och vatten i en kastrull till en klar lag. Låt svalna.
  2. Blanda sockerlag och rosévin.
  3. Häll i en form och ställ i frysen. Rör om med en gaffel när det har bildats en frusen skorpa.
  4. Fortsätt att röra om var tjugonde minut tills granitan har stelnat.
  5. Man kan också låta granitan frysa nästan helt vilket tar 3–4 timmar och sedan skrapa upp den i flagor med en gaffel.
  6. Servera i kylda små skålar eller glas.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Minipajer med lime curd och jordgubbar

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x