Rödbetssoppa med smak av svartvinbär och äpple

Rödbetssoppa med äpple och svartvinbär – snacka om smaker av råvaror i säsong där det söta och syrliga kompletterar varandra fantastiskt fint.

Ingredienser:

  • 1 gul lök
  • ca 2 msk raps- eller solrosolja
  • 500 g färska rödbetor
  • 2 potatis
  • 2 morötter
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 1 äpple
  • 2-3 msk outspädd svartvinbärssaft
  • salt
  • peppar
  • gräddfil

Gör så:

  1. Skala och hacka löken. Fräs den i olja i en kastrull i några minuter.
  2. Skala rörbetor, morötter och potatis och skär i bitar. Lägg ner i kastrullen och låt fräsa i några minuter. Häll i buljongen och låt puttra i ca 15 minuter tills rotfrukterna är mjuka.
  3. Skala, kärna ur och hacka äpplet och blanda ner i kastrullen tillsammans med svartvinbärssaften.
  4. Mixa soppan slät i en matberedare eller använd stavmixer. Späd med lite buljong om så önskas. Smaka av med salt och peppar. Ringla över lite gräddfil strax innan servering.
0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Mini-äppelmuffins med lönnsirap- och brynt smörkräm

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x