Rödbetssoppa med ingefära och apelsin

En härlig vegetarisk rödbetssoppa med smak av ingefära och apelsin. Perfekt för att stärka immunförsvaret inför höstens förkylningar.

Ingredienser:

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • ca 2 msk raps- eller solrosolja
  • 600 g färska rödbetor
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 dl färskpressad apelsin
  • ca 1 liter grönsaksbuljong
  • ca 1/2 dl naturell yoghurt
  • salt
  • peppar
  • färsk persilja

Gör så:

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i olja i en kastrull i några minuter.
  2. Skala rödbetor och skär i bitar. Lägg ner i kastrullen tillsammans med ingefära och låt fräsa i några minuter.
  3. Häll i buljongen och apelsinjuice och låt puttra i ca 15 minuter tills rödbetorna är mjuka.
  4. Mixa soppan slät i en matberedare eller använd stavmixer.
  5. Späd med lite buljong om så önskas. Smaka av med salt och peppar.
  6. Ringla över lite yoghurt och garnera med hackad persilja strax innan servering.
  7. Tips! Lägg till lite finhackad chili i soppan ifall du vill ha lite hetta!
0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Plommonpaj med kardemumma och smuldeg

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x