Rödbets- och svartvinbärssoppa med yoghurt

Ingredienser:

  • 1 gul lök
  • ca 2 msk raps- eller solrosolja
  • 500 g färska rödbetor
  • 2 morötter
  • 2 potatisar
  • 1 liter höns- eller grönsaksbuljong
  • 1 äpple
  • 2–3 msk outspädd svartvinbärssaft
  • salt
  • peppar
  • ca 3 dl yoghurt
  • finhackad gräslök

Gör så:

  1. Skala och hacka löken. Fräs den i olja i en kastrull i några minuter.
  2. Skala rödbetor, morötter och potatis och skär i bitar. Lägg ner dem i kastrullen och låt fräsa i några minuter.
  3. Häll i buljongen och låt puttra i ca 15 minuter tills rotfrukterna är mjuka.
  4. Skala, kärna ur och hacka äpplet och blanda ner det i kastrullen tillsammans med svartvinbärssaften.
  5. Mixa soppan slät i matberedare eller använd stavmixer. Späd med lite buljong om så önskas. Smaka av med salt och peppar.
  6. Låt svalna och ställ sedan in soppan i kylskåpet i minst en timme eller tills den är välkyld. Blanda i yoghurt.
  7. Häll upp soppan i kylda skålar. Dekorera med yoghurt och gräslök. Servera direkt.
0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Lakritsmarängtårta med citronkräm, jordgubbar och limesocker

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x