En färgglad och vacker gravad lax med en härlig smak av rödbetor och pepparrot.

Antal: 800 g lax portioner
Ingredienser:
- ca 800 g färsk laxsida
- 1 dl strösocker
- ½ dl salt
- 1 msk krossad vitpeppar
- 1 dl hackad dill
- 2 msk färsk riven pepparrot
- 300 g rå rödbetor
Gör så här:
- Blanda samman socker, salt och vitpeppar.
- Gnid in blandningen på laxen på köttsidan.
- Fördela dillen och pepparrot ovanpå.
- Skala och riv rödbetorna grovt.
- Täck hela köttsidan med ett jämnt lager rödbetor.
- Lägg laxen i en ren plastpåse, knyt igen och lägg i en form eller stor fat med skinnsidan uppåt.
- Lägg på en tyngd.
- Låt gravas i ca 2 dagar.
- Vänd på laxen några gånger under tiden.
- Skrapa bort rödbetorna och skär laxen i tunna skivor.


