Rödbets- och pepparrots­gravad lax

En färgglad och vacker gravad lax med en härlig smak av rödbetor och pepparrot.

Antal: 800 g lax portioner

Ingredienser:

  • ca 800 g färsk laxsida
  • 1 dl strösocker
  • ½ dl salt
  • 1 msk krossad vitpeppar
  • 1 dl hackad dill
  • 2 msk färsk riven pepparrot
  • 300 g rå rödbetor

Gör så här:

  1. Blanda samman socker, salt och vitpeppar.
  2. Gnid in blandningen på laxen på köttsidan.
  3. Fördela dillen och pepparrot ovanpå.
  4. Skala och riv rödbetorna grovt.
  5. Täck hela köttsidan med ett jämnt lager rödbetor.
  6. Lägg laxen i en ren plastpåse, knyt igen och lägg i en form eller stor fat med skinnsidan uppåt.
  7. Lägg på en tyngd.
  8. Låt gravas i ca 2 dagar.
  9. Vänd på laxen några gånger under tiden.
  10. Skrapa bort rödbetorna och skär laxen i tunna skivor.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Sill med smetana, honung och saltgurka

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x