Rödbets­hoummus

Kikärtsröran ”hoummus” är en storfavorit hos både oss – men nu har vi ”kicked it up a notch” genom att blanda i rödbetor. Alltså kolla in färgen – så vackert! Och fantastiskt gott såklart. Rödbetorna passar riktigt fint med tahini (sesamfröpasta) som används i klassisk hoummus. Tahinin tillför en mild och nötig smak – mums! Servera rödbetshoummusen t ex med en massa härliga grönsaker och rostad pitabröd till mys framför TVn eller kanske som tilltugg innan middagen.

Antal: ca 5 dl portioner

Ingredienser:

Ingredients

  • 1 burk à 400 g kikärter
  • 200–250 g kokta rödbetor
  • 3 msk tahini
  • 1 stor, skalade vitlöksklyfta
  • ca 1/2 dl vatten
  • salt och svartpeppar
  • rostade sesamfrön till garnering

Gör så här:

  1. Kör kikärtor, rödbetor, tahini och vitlök i en matberedare.
  2. Tillsätt lite vatten och fortsätt mixa tills den blir krämig.
  3. Späd sedan med lite vatten åt gången, tills hommousen blir önskad konsistens.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Ringla över lite olja och garnera eventuellt med svarta sesamfrön.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Kycklingfilé inlindad i prosciutto med salvia

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x