Ägghalvor med kaviargrädde

Ägghalvor med kaviargrädde är en snabb och uppskattad klassiker på julbordet – krämiga, salta och lagom lyxiga. De går på några minuter att göra, är enkla att förbereda och passar perfekt på buffén bland sill, lax och andra julfavoriter.

Julbord med en träskärbräda med kokta ägghalvor med kaviargrädde
Foto Lisa Björner

Ägghalvor med kaviargrädde

Mängd: 12 ägghalvor

Ingredienser

  • 6 ägg
  • ¾ dl vispgrädde
  • 2 msk kaviar
  • Dill till garnering

Gör så här:

  1. Koka äggen hårdkokta, ca 9–10 minuter. Spola dem i kallt vatten, skala och dela i halvor på längden.
  2. Vispa grädden lätt tills den börjar tjockna. Vispa försiktigt ner kaviaren – se till att inte grädden blir övervispad.
  3. Spritsa eller klicka ut kaviargrädden ovanpå varje ägghalva. Garnera med  lite dill.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Recept på griljerad julskinka med smak av whiskey- och pomeranssenap på en rustik skärbräda på ett julbord.

Nästa inlägg

Julskinka griljerad med whiskey- och pomeranssenap

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x