En snabb och enkel paj som du bakar direkt på en plåt utan form.

Tid: 40 minuter + 1 timme i kylen
Antal: ca 8 portioner portioner
Ingredienser:
Ingredients
- 350-400 g rabarber
- 1/2 dl strösocker
- 3 msk kokosflingor
- 1 msk Maizena
- 3 1/2 dl vetemjöl
- 1/2 tsk socker
- 125 g smör
- 4-5 msk iskallt vatten
- 1 ägg
Gör så:
- Värm ugnen till 225 grader.
- Blanda de torra ingredienserna till pajdegen och kör i en matberedare tillsammans med smöret. Det går också att nypa ihop degen med fingrarna. Tillsätt lite kallt vatten åt gången, till en smidig deg. Överarbeta den inte. Lägg degen mellan 2 ark plastfolie och kavla ut den lite. Ställ in i kylskåpet i ca 1 timme. Om den står i kylskåpet längre, ta ut den stund innan du ska kavla ut den igen.
- Skölj och skär rabarbern i ca 10 cm lika stora bitar. Lägg i en skål och blanda med socker, kokos och Maizena.
- Lägg degen på ett bakplåtspapper på en bakplåt. Kavla ut den ytterligare till en oval form, som är ca 30 cm x 35 cm. Lägg rabarberfyllningen på degen men lämna en kant runtom på ca 5 cm.
- Vik sedan upp kanten runt hela pajen.
- Pensla kanten med ägg. Grädda i ugnen i 20-25 minuter. Täck pajen med lite folie om den börjar få för mycket färg.
- Servera med glass eller vaniljsås!


