Quinoasallad med spenat, chèvre, pekannötter och granatäpple

En fräsch och smakrik quinoasallad med spenat, chèvre, pekannötter och granatäpple, serverad med tahinidressing.

Ingredienser:

  • 2 dl quinoa
  • 1 granatäpple
  • 130 g färsk babyspenat
  • ca 250 g chèvre
  • ca 60 g pekannötter
  • 1 dl tahini
  • ca 1/2 dl färskpressad citronsaft
  • 1 – 2 msk honung
  • 1 pressad liten vitlöksklyfta
  • 1/2 dl olivolja
  • några matskedar vatten
  • salt
  • peppar

Gör så:

  1. Värm ugnen till 200 grader. Rosta nötterna i ca 10 minuter.
  2. Koka quinoan enligt instruktionerna på förpackningen. Skölj i kallt vatten och låt rinna av.
  3. Dela granatäpplet, slå med baksidan av t ex en träslev på skalet så att kärnorna faller ner i en bunke.
  4. Smula chèvreosten.
  5. Blanda quinoan med spenat, chèvreost, nötter och granatäppelkärnor.
  6. Servera med dressingen.
0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Snabblagade lunchrecept

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x