En fräsch och smakrik quinoasallad med spenat, chèvre, pekannötter och granatäpple, serverad med tahinidressing.

Ingredienser:
- 2 dl quinoa
- 1 granatäpple
- 130 g färsk babyspenat
- ca 250 g chèvre
- ca 60 g pekannötter
- 1 dl tahini
- ca 1/2 dl färskpressad citronsaft
- 1 – 2 msk honung
- 1 pressad liten vitlöksklyfta
- 1/2 dl olivolja
- några matskedar vatten
- salt
- peppar
Gör så:
- Värm ugnen till 200 grader. Rosta nötterna i ca 10 minuter.
- Koka quinoan enligt instruktionerna på förpackningen. Skölj i kallt vatten och låt rinna av.
- Dela granatäpplet, slå med baksidan av t ex en träslev på skalet så att kärnorna faller ner i en bunke.
- Smula chèvreosten.
- Blanda quinoan med spenat, chèvreost, nötter och granatäppelkärnor.
- Servera med dressingen.


