En len och mild pumpasoppa med smakrika baconbitar och ädelost som komplement.

Ingredienser:
- 750 g pumpakött
- 7 dl mjölk
- 1/2 tsk salt
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 80 g bacon
- ca 1 msk torkad oregano
- 2 lagerblad
- 125 g ädelost eller annan mögelost
- efter smak salt
- efter smak peppar
Gör så:
- Skär av toppen på pumpan. Kärna ur och gröp ur köttet och skär det i bitar.
- Koka upp pumpaköttet i mjölk och salt.
- Skala under tiden lök och vitlök. Hacka lök och bacon.
- Stek allt tills baconbitarna är knapriga. (Spara lite bacon till garnering.)
- Blanda ner lök och bacon i soppan tillsammans med oregano och lagerblad.
- Koka i ytterligare ca 10 minuter eller tills pumpan är mjuk.
- Ta bort lagerbladen och lägg till osten. (Spara lite till garnering.)
- Kör soppan i matberedare tills den är slät eller använd stavmixer.
- Späd med lite buljong om så önskas.
- Salta och peppra efter smak. Var försiktig med saltet eftersom både ost och bacon ger mycket sälta.
- Servera soppan och garnera varje portion med baconbitar och smulad ost.


