Pumpasoppa med bacon och ädelost

En len och mild pumpasoppa med smakrika baconbitar och ädelost som komplement.

Ingredienser:

  • 750 g pumpakött
  • 7 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 80 g bacon
  • ca 1 msk torkad oregano
  • 2 lagerblad
  • 125 g ädelost eller annan mögelost
  • efter smak salt
  • efter smak peppar

Gör så:

  1. Skär av toppen på pumpan. Kärna ur och gröp ur köttet och skär det i bitar.
  2. Koka upp pumpaköttet i mjölk och salt.
  3. Skala under tiden lök och vitlök. Hacka lök och bacon.
  4. Stek allt tills baconbitarna är knapriga. (Spara lite bacon till garnering.)
  5. Blanda ner lök och bacon i soppan tillsammans med oregano och lagerblad.
  6. Koka i ytterligare ca 10 minuter eller tills pumpan är mjuk.
  7. Ta bort lagerbladen och lägg till osten. (Spara lite till garnering.)
  8. Kör soppan i matberedare tills den är slät eller använd stavmixer.
  9. Späd med lite buljong om så önskas.
  10. Salta och peppra efter smak. Var försiktig med saltet eftersom både ost och bacon ger mycket sälta.
  11. Servera soppan och garnera varje portion med baconbitar och smulad ost.
0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Panzanella Caprese

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x