Plommonpaj med kardemumma och smuldeg

En mumsig plommonpaj med smuldeg och smak av kardemumma.

Ingredienser:

  • ca 500 g plommon
  • 1/2 – 1 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk malen kardemumma
  • ev 1 – 2 msk maizena

Smuldeg

  • 125 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn

Gör så:

  1. Värm ugnen till 200 grader. Smörj en pajform.
  2. Kärna ur plommonen och skär i klyftor. Blanda med socker, vaniljsocker och kardemumma. Om plommonen är väldigt saftiga kan man tillsätta 1 – 2 msk maizena i fyllningen.
  3. Fördela fyllningen i pajformen.
  4. Blanda ingredienserna till smuldegen och fördela jämt över plommonen.
  5. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills smuldegen är gyllenbrun.
  6. Servera ljummen eller kall med t ex vaniljsås, grädde eller glass.
0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x