En förrätt med pilgrimsmusslor i champagnesås.

Ingredienser:
- 12 pilgrimsmusslor
- salt
- peppar
- 1 msk olivolja
- 1 schalottenlök
- 1 msk smör
- 1 dl vitt vin
- 4 dl fiskbuljong
- 3 dl vispgrädde
- 1 msk ljus maizenaredning
- 1 tsk färskpressad citronsaft
- 1 dl champagne eller mousserande vitt vin
- till garnering gräslök
Gör så:
- Fräs löken i smör tills den mjuknar utan att ta färg.
- Häll på vin och buljong och låt sjuda tills vätskan har reducerats till hälften.
- Sil bort löken, tillsätt 2 dl grädde och låt sjuda i ca 10 minuter.
- Red såsen med maizena.
- Tillsätt citronsaft och smaka av med salt och peppar.
- Håll såsen varm.
- Vispa resten av grädden.
- Salta och peppra pilgrimsmusslorna.
- Värm oljan i en grill- eller stekpanna och stek pilgrimsmusslorna i cirka 1 minut på varje sida.
- Vänd ner den vispade grädden i såsen och rör i champagne.
- Fördela lite av såsen på små tallrikar eller assietter, lägg på pilgrimsmusslorna och garnera med gräslök.
- Servera resten av såsen vid sidan om.


