Pepparkaks­muffins med lingon

På allmän begäran laddar vi nu för fullt inför 1:a Advent. Nu ska det bakas pepparkaksmuffins med cream cheesefrosting och lingon. Så goda! Och dessutom doftar huset helt ljuvligt när man har bakat dem!

Antal: 12-16 muffins portioner

Ingredienser:

  • 100 g smör
  • 2 1/2 dl farinsocker
  • 1 1/2 dl gräddfil eller filmjölk
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk malen kanel
  • 1/2 tsk malen kryddnejlika
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1/2 – 1 dl frysta lingon, tinade och avrunna

Frosting

  • 200 gram philadelphiaost
  • 2 dl florsocker
  • ev lingon till garnering

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 225 grader (200 grader varmluft). Placera muffinsformar i en muffinsplåt.
  2. Vispa smör och socker. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör om. Blanda ner gräddfil eller filmjölk.
  3. Rör ihop de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Tillsätt lingonen och blanda försiktigt.
  4. Fördela smeten i formarna (ca 3/4 i varje form). Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min, eller tills en provsticka kommer ut torr. Låt kallna på ett galler.
  5. Rör ihop philadelphiaosten med florsocker. Bre eller spritsa ut frosting på varje muffin. Garnera med lingon.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Sötpotatis­soppa med apelsin, ingefära och saffran

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x