Det bästa med pavlova – förutom att den är så god såklart – är att man kan man förbereda marängbottnarna någon dag i förväg. Pavlova kan antigen göras som ett stort botten eller som vi har gjort här – som små ljuvliga mini-pavlovas! Granitan kan också förberedas flera dagar i förväg, så man behvöver bara montera ihop desserten strax innan servering!

Antal: 4 portioner portioner
Ingredienser:
- 1 ½ dl vispgrädde
- 4 msk lemon curd ca
- 100 g färska eller frysta hallon
Granité
- ½ dl strösocker
- 2 msk vatten
- 3 dl rosévin
Maräng
- 2 äggvitor
- 1 krm ättiksprit
- 1 dl strösocker
Gör så här:
- Börja med att göra rosévinsgranitén. Koka upp socker och vatten i en kastrull till en klar lag. Låt svalna.
- Blanda sockerlag och rosévin. Häll i en grund form och ställ i frysen i minst 2 timmar eller tills granitén är genomfryst.
- Värm ugnen till 125 grader
- Vispa äggvitorna tillsammans med ättiksprit i en ren bunke till hårt skum. Tillsätt sockret, lite i taget. Fortsätt vispa till en glansig och fast maräng
- Klä en plåts med bakplåtspapper. Klicka ut marängmassan i fyra runda formar på bakplåtspappret. Gör en liten fördjupning i mitten av varje maräng
- Grädda i ugnen i ca 50 minuter. Stäng av ugnen och låt marängerna svalna i ugnen med luckan på glänt.
- Vispa grädden
- Skrapa granitén med en gaffel så att den blir som ”snö”
- Fyll varje maräng lemonurd, grädde och toppa sedan med granité och hallon. Servera direkt


