Pasta med grönsaks­sås, chili och parmesan

Den här pastarätten med en mustig grönsakssås är en favorit. Förutom att den är supergod och enkel att laga – den är även en perfekt kylskåpsrens-rätt! Har ni en halv aubergine eller lite persilja liggandes går det utmärkt att byta ut de mot t ex zucchinin och basilikan. Tillsätt mer chiliflingor beroende hur stark du vill ha.

Antal: 4 portioner portioner

Ingredienser:

Ingredients

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2-3 msk olivolja
  • 1 morot
  • 1/2 röd paprika
  • 1/2 gul paprika
  • 1/2 zuchinni (ca 150 g)
  • 100 g champinjoner
  • 1 förpackning á ca 400 g krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1/4- 1/2 tsk chiliflingor (beroende hur stark man vill ha)
  • 1 grönsaksbuljong
  • 1/2 dl kokande vatten
  • 2 msk finhackad basilika
  • salt och svartpeppar
  • 400 g pasta
  • hackad basilika till garnering
  • riven parmesan till garnering

Gör så här:

  1. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Skala och tärna moroten.
  3. Kärna ur och tärna paprika.
  4. Tärna zuchinni och champinjonerna.
  5. Fräs lök i olivoljan i ca 5 minuter, tills den blir mjuk.
  6. Tillsätt vitlök, morot, paprika, zuchinni och champinjoner och fräs i ytterligare ca 5 minuter.
  7. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, oregano och chilflingor.
  8. Lös upp grönsaksbuljongen i vattnet och häll ner i såsen.
  9. Koka upp och låt puttra i 10-15 minuter.
  10. Smaka av med salt och svartpeppar.
  11. Rör i basilika.
  12. Koka pastan enligt förpackningen och servera direkt med grönsakssåsen.
  13. Garnera med basilika och parmesan.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Oxfilé med krämig polenta med Gruyère och örter

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x