Den här pastarätten med en mustig grönsakssås är en favorit. Förutom att den är supergod och enkel att laga – den är även en perfekt kylskåpsrens-rätt! Har ni en halv aubergine eller lite persilja liggandes går det utmärkt att byta ut de mot t ex zucchinin och basilikan. Tillsätt mer chiliflingor beroende hur stark du vill ha.

Antal: 4 portioner portioner
Ingredienser:
Ingredients
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2-3 msk olivolja
- 1 morot
- 1/2 röd paprika
- 1/2 gul paprika
- 1/2 zuchinni (ca 150 g)
- 100 g champinjoner
- 1 förpackning á ca 400 g krossade tomater
- 1 msk tomatpuré
- 1 tsk strösocker
- 1 tsk torkad oregano
- 1/4- 1/2 tsk chiliflingor (beroende hur stark man vill ha)
- 1 grönsaksbuljong
- 1/2 dl kokande vatten
- 2 msk finhackad basilika
- salt och svartpeppar
- 400 g pasta
- hackad basilika till garnering
- riven parmesan till garnering
Gör så här:
- Skala och finhacka lök och vitlök.
- Skala och tärna moroten.
- Kärna ur och tärna paprika.
- Tärna zuchinni och champinjonerna.
- Fräs lök i olivoljan i ca 5 minuter, tills den blir mjuk.
- Tillsätt vitlök, morot, paprika, zuchinni och champinjoner och fräs i ytterligare ca 5 minuter.
- Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, oregano och chilflingor.
- Lös upp grönsaksbuljongen i vattnet och häll ner i såsen.
- Koka upp och låt puttra i 10-15 minuter.
- Smaka av med salt och svartpeppar.
- Rör i basilika.
- Koka pastan enligt förpackningen och servera direkt med grönsakssåsen.
- Garnera med basilika och parmesan.


