En läcker rätt med pappardelle, korv, brynt smör, ugnsbakade körsbärstomater, parmesan, krispig salvia och kanderade citronskal.

Ingredienser:
- 4 portioner pappardelle
- 500 g färsk korv
- 500 g ugnsbakade körsbärstomater
- 200 g smör
- 2 krukor färsk salvia
- kanderade citronskal
- parmesan
- flingsalt
- nymalen svartpepper
Gör så:
- Gör först i ordning de ugnsbakade körsbärstomaterna och de kanderade citronskalen (se länkar i ingredienslistan).
- Värm ugnen till 175 grader. Lägg korvarna på en plåt. Grilla dem i ugnen i 20 – 30 minuter. Vänd efter halva tiden för att få en stekyta på både sidor. (Gör ett snitt i korven för att kontrollera att den är genomstekt).
- Under tiden, smält smöret på medelvärme. När smöret börjar sjuda, vispa sakta så att smöret brynts jämnt. Tillsätt salvian och fritera tills de är krispiga, i omgångar, precis mot slutet. När smöret blir ljusbrunt och man känner en nötaktig doft, ta bort kastrullen från värmen och häll upp det i en skål eller kanna. (Om smöret ligger kvar i kastrullen kommer det försätta brynas och kanske brännas.) Lägg salvian på hushållspapper.
- Koka pastan i lättsaltat vatten tills den är al dente. Låt rinna av. Skär korven i skivor och blanda med pastan. Lägg upp pastan på tallrikar. Ringla över det brynta smöret och toppa med körsbärstomater, hyvlad parmesan, salvia samt citronskal. Salta och peppra. Servera direkt.


