Panzanella Caprese

En kombination av två italienska favoritsallader – panzanella och caprese.

Ingredienser:

  • ½ rödlök
  • ½ gurka
  • ca 50 g dagsgammalt lantbröd
  • 2 dl svarta oliver
  • 5 msk stora kapris
  • 5 tomater
  • 2 paket mozzarella
  • 4 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 nypa socker
  • ca 3-4 msk hackad basilika
  • efter smak salt
  • efter smak svartpeppar
  • för garnering basilikablad

Gör så:

  1. Skala rödlöken, halvera och skiva. Dela gurkan, kärna ur och skiva.
  2. Skär brödskivorna i små kuber.
  3. Skiva tomaterna och mozzarellan.
  4. Rör ihop ingredienserna till dressingen.
  5. Blanda ihop brödbitarna med nästan all dressing. Låt stå i minst 1 timme innan servering.
  6. Rör ihop brödbitarna med rödlök, gurka, oliver och kapris. Smaka av med salt och peppar.
  7. Varva tomaterna och mozzarellan på ett stort fat.
  8. Lägg bröd- & grönsaksblandningen uppå, ringla över resten av dressingen och strö över nymalen svartpeppar.
  9. Garnera med basilika.
0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Pizza med fikon, chèvre, karamelliserad rödlök och prosciutto

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x