En kombination av två italienska favoritsallader – panzanella och caprese.

Ingredienser:
- ½ rödlök
- ½ gurka
- ca 50 g dagsgammalt lantbröd
- 2 dl svarta oliver
- 5 msk stora kapris
- 5 tomater
- 2 paket mozzarella
- 4 msk olivolja
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk rödvinsvinäger
- 1 nypa socker
- ca 3-4 msk hackad basilika
- efter smak salt
- efter smak svartpeppar
- för garnering basilikablad
Gör så:
- Skala rödlöken, halvera och skiva. Dela gurkan, kärna ur och skiva.
- Skär brödskivorna i små kuber.
- Skiva tomaterna och mozzarellan.
- Rör ihop ingredienserna till dressingen.
- Blanda ihop brödbitarna med nästan all dressing. Låt stå i minst 1 timme innan servering.
- Rör ihop brödbitarna med rödlök, gurka, oliver och kapris. Smaka av med salt och peppar.
- Varva tomaterna och mozzarellan på ett stort fat.
- Lägg bröd- & grönsaksblandningen uppå, ringla över resten av dressingen och strö över nymalen svartpeppar.
- Garnera med basilika.


