Idag bjuder vi på en ”fish n´chips” inspirerad rätt där vi panerar bitar av torsk i i pankoströbröd. Till det serverar vi tre olika sorters dip!

Ingredienser:
- ca 600 g torsk
- 2 dl vetemjöl
- 2 dl pankoströbröd
- 1 ägg
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- ca 75 g sallad av blandade sorter
- t ex rapsolja eller jordnötsolja neutral olja till stekning
- ROSTAD PAPRIKAMAJO
- 1 äggula
- 1 tsk vitvinsvinäger
- ½ tsk dijonsenap
- ca 1 ½ dl neutral olja
- 100 g rostad paprika
- salt
- AVOKADOMAJO
- 1 äggula
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 1 vitlöksklyftor, pressade
- 1 ½ dl olivolja
- 1 liten avokado
- salt
- CITRONAIOLI
- 1 äggula
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- skal från ½ citron
- 1 msk färskpressad citronsaft
- salt
Gör så:
- Skär fisken i avlånga bitar. Salta och peppra.
- Häll upp vetemjöl och panko i varsin skål. Blanda i salt och svartpeppar i mjölet
- Vispa ägget lätt i en tredje skål.
- Börja med att doppa en bit fisk i mjöl, sedan i ägg och till sist i pankoströbrödet. Gör likadant med alla fiskbitar.
- Häll upp oljan i en stekpanna så att det fyller pannan ca 3 cm upp på kanten. Värm oljan.
- Stek fisken runtom i några minuter tills de blir gyllenbruna. Låt rinna av på hushållspapper.
- Servera med blandsallad och en eller flera av dippsåserna.
- ROSTAD PAPRIKAMAJO: Rör ihop äggula, vitvinsvinäger och dijonsenap. Vispa i oljan under ständig vispning, först droppvis sedan i en tunn stråle. Purea den rostade paprikan och rör ner den i majonnäsen. Smaka av med salt.
- AVOKADOMAJO: Rör ihop äggula, vitvinsvinäger och vitlök. Vispa i oljan under ständig vispning, först droppvis sedan i en tunn stråle. Purea avokadon och rör ner den i majonnäsen. Smaka av med salt.
- CITRONAIOLI: Rör ihop äggula, vitvinsvinäger och vitlök. Vispa i oljan under ständig vispning, först droppvis sedan i en tunn stråle. Rör sedan ner citronsaft och skal. Smaka av med salt.


