En värmande soppa med palsternacka och smörstekta kantareller, serverad med grillat surdegsbröd med tomat, ruccola, olivolja och pecorino.

Ingredienser:
- ca 600 g palsternacka
- ca 300 g potatis
- 1 gul lök
- 2 msk olivolja
- ca 1,2 liter grönsaksbuljong
- 1 dl vispgrädde
- 75 g trattkantatreller
- 1-2 msk smör
- efter smak salt
- efter smak peppar
- till garnering gräslök
- surdegsbröd
- skivad körsbärstomater
- ruccola
- flingsalt
- svartpeppar
- olivolja
- pecorino
Gör så:
- Skala och skär palsternacka och potatis, och skär i mindre bitar.
- Skala och finhacka lök.
- Fräs lök i olivoljan i några minuter i en kastrull.
- Tillsätt potatis och palsternacka, och låt fräs i några minuter.
- Häll på buljong, koka upp och låt soppan sjuda i ca 15 minuter, eller tills potatisen är genomkokt.
- Kör soppan slät i matberedare eller med mixerstav.
- Häll tillbaka i kastrullen, rör i vispgrädde och värm.
- Smaka av med salt och peppar.
- Hacka kantarellerna och fräs i smör en stekpanna tills de är klara.
- Smaka av med salt och peppar.
- Toppa soppan med kantarellerna och hackad gräslök.
- För att göra mackan: Rosta skivor av surdegsbröd, toppa med körsbärstomater och ruccola.
- Ringla över lite god olivolja, strö över salt och peppar och riv pecorino ovanpå!


