Het fruktsallad med spetskål
Vi fullkomligen frossar i citrusfukter! Förutom att de är så saftiga just nu, är de fulla av nyttiga C-vitamin som bl a boostar immunförsvaret och skyddar oss från sjukdomar. Och det behövs verkligen just nu! Idag får ni receptet på en härlig och lite annorlunda fruktsallad. Spetskålen skapar en härlig crunch i salladen tillsammans med … Continued
Krämig jordärtskockssoppa med Pernod
En riktigt läcker och krämig jordärtskockssoppa med Pernod, toppad med rostad anis och svartpeppar. Antal: 4 portioner portioner Ingredienser: 600 g jordärtskockor 2 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 1 msk olivolja 5 dl höns- eller grönsaksbuljong 2 – 3 msk pastis 2 dl crème fraîche 1 ½ tsk salt 3 msk anisfrön 1 msk hela svartpepparkorn Jungfruolivolja … Continued
Crostini med karamelliserade vindruvor, chèvre och pinjenötter
Enkelt och festligt tilltugg med karamelliserade vindruvor, chèvre och pinjenötter. Antal: ca 12 stycken portioner Ingredienser: ca 400 g kärnfria vindruvor, blandade gröna och röda 1 msk vit balsamvinäger 2 tsk olivolja 100 g färsk getost ca 3 msk crème fraîche 2 msk rostade pinjenötter 12 skivor baguette, rostade salt timjan till garnering Gör så: … Continued
Halstrade pilgrimsmusslor med vitlökssmör, citron och persilja
Halstrade pilgrimsmusslor med vitlökssmör, citron och persilja är trevligt att servera som ett tilltugg innan middagen eller som en förrätt. Har ni möjlighet att köpa pilgrimsmussel-skal (finns i välsorterade livsmedelsbutiker och på nätet), är det ett trevligt sätt att servera pilgrimsmusslorna. Servera man som tilltugg, kan man även servera dem i skedar alternativt på ett … Continued
Grillad hummer med Gruyère – & champagnesås
Hummer är alltid en favorit på nyårsafton. Här serverar vi den med en champagne- och gruyèresås. Tid: Antal: 2-4 personer portioner Ingredienser: 2 kokta hummer 1 schalottenlök, finhackad 1 msk smör 1 dl vitt vin 4 dl fiskbuljong 2 1/2 dl vispgrädde 50 g Gruyère 1 tsk färskpressad citronsaft 1/2 dl champagne eller mousserande vitt … Continued
Crostini med rostade pinjenötter i honung med päron och ädelost
Superenklaoch supergoda tilltugg – crostini med rostade pinjenötter i honung med päron och ädelost Ingredienser: 1 dl pinjenötter ½ dl honung 2 päron ca 140 g ädelost ½ baguette Gör så: Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. När de har fått lite färg, lägg i en skål och låt svalna. Blanda sedan pinjenötterna med honungen. … Continued

