Persiljerotspuré med belugalinser, rostade grönsaker och brynt smör
Persiljerot kallas ibland även för rotpersilja och är nära släkt med persilja. Smaken är mild och lite söt och påminner om selleri. Persiljerotspuréen blir en perfekt bas för de mörka belugalinserna och de rostade grönsakerna. Det brynta smöret tillför en nötig, karamelliserad touch som lyfter hela måltiden.Foto Lisa Björner Tid: Antal: ca 4 portioner portioner … Continued
Rödspätta Meunière med potatispuré och citronsmörsås
Dagens recept är inspirerat av den franska klassikern ”Sole Meunière” där vi har använt hel rödspätta istället sjötunga. Det franska ordet ”a la meunière” betyder ”på mjölnarhustruns vis”, det vill säga att fisken är panerad i vetemjöl. Sedan steker man den i rikligt med smör och serverar den med en krämig potatispuré och ljuvlig citronsmörsås. … Continued
Silviakaka
Silviakaka är en klassisk svensk kaka med luftig och saftig kakbotten toppad med en krämig- och smörig glasyr. Antal: ca 20 rutor portioner Ingredienser: 4 ägg 4 dl strösocker 4 dl vetemjöl 1 msk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 2 dl ljummet vatten 250 g smör 2 ½ dl strösocker 1 msk vaniljsocker 3 äggulor 1 … Continued
Torsk med krispiga jordärtskockor och tahini- & koriandersås
Den milda torsken och söta jordärtskockorna lyfts till en helt ny nivå med denna smakrika sås. Tahini, som är sesampasta, varierar i smak och konsistens beroende på vilket märke det är. Vi väljer Zeinas, Sevan eller någon av de märken som finns på mellanöstern-butiker.Foto Lisa Björner Tid: ca 60 minAntal: ca 4 pers portioner Ingredienser: … Continued
Krämig ravioli med spenat, champinjoner och basilikaravioli
Ibland får man ta en genväg med färdigköp ravioli. Framförallt på en vardag är det ingen som orkar ställa sig och göra egen. Denna rätt är därför verkligen superenkel och snabb att laga – och framförallt otroligt god. Minimalt med arbete – maximalt med tillfredsställelse. Antal: 4 portioner Ingredienser: 400 g färska champinjoner 3 vitlöksklyftor … Continued
Brödpudding med croissanter och choklad
Croissanter är ju vansinnigt goda – dock endast den dagen de gräddas. Sedan blir de ju lite torra och tråkiga. Tur då att vi har det ultimata lösningen på hur man tar till vara på dagsgamla croissanter – vi gör nämligen en brödpudding utav dem. Och tillsätter lite choklad för att göra det hela ännu … Continued

